Bezzubý blog 04/22

Zdravím vás milí priatelia!

Dnes je 24. apríla a v časoch mojej ranej mladosti sme v tento deň zvykli oslavovať založenie Pionierskej organizácie. Spomínam si na pionierske diskotéky na Mladej Garde v tento deň popoludní. Škoda, že pionieri zabudli, že práve ja a moji menovci máme v tento deň svoj sviatok mena…

Nositeľov mena Juraj je veľmi veľa, nájdu sa medzi nimi aj takí, ktorí sú vám sympatickí, aj takí ktorí nie. Veď posúďte sami – Bush, Washington, Gagarin, Dimitrov, Clooney, Friedman, Michael, Soros, Harrison, Orwell, Floyd, Benson, Foreman, Duke, Best, Andropov… Tu hneď za Moravou máme napríklad Langmajer, Lábus, Kodet, Voskovec, Mádl, Hanzelka, Wolker, Menzel, Krampol, Schelinger, Suchý, Grygar, Černý, Stivín, Korn, Štědroň… Ale aj z našich lúk a hájov Jánošík, Slafkovský, Slezáček, Hatrik, Herz, Jakubisko, Kukura, Sagan, Sarvaš, Kubánka, Zábojník, Griglák, ale bohužiaľ aj Droba, Šeliga, Kemka, Krúpa. Ospravedlňujem sa, ak som nespomenul toho „vášho“ obľúbenca, len mi tak napadlo, aký darček dostane od svojej milenky dnes taký Rizman?

Po krátkych sviatkoch, ktoré ste si dúfam užili do sýtosti, sa koleso dejín začína točiť opäť vo svojom rýchlom a nekompromisnom tempe. Toto pomyselné koleso chcú svojim smerom gúľať hlavne globalisti, ktorí sú presvedčení, že táto planéta so všetkým živým i neživým materiálom im po práve patrí. A neštítia sa ničoho. Napríklad ani ľudských tragédií. Bez ostychu využívajú konflikt na Ukrajine pre napĺňanie svojich globalistických cieľov.

V Európe i severnej Amerike sa rozpútala otvorená vojna proti Rusku. Pridalo sa aj poslušné Japonsko a protinožci. Našťastie sa zatiaľ nebojuje raketami a inými dôkladne vyhladzujúcimi prostriedkami, ale bojuje sa sankciami a propagandou. Táto ekonomická vojna má pre globalistov a vyznavačov Green dealu dvojaký úžitok. Na jednej strane plánovite znižujú životnú úroveň strednej triedy a biednejšie vrstvy už húfne prepadávajú cez sociálnu sieť. To bude mať v blízkej budúcnosti výrazný dopad na efekt znižovania počtu obyvateľstva, ktoré nebude mať prístup k zdravotne nezávadnému bývaniu, strave, či adekvátnej zdravotnej starostlivosti. Ak k tomu pripočítame post vakcinačný efekt, dostávame sa na celkom slušné čísla.

Na druhej strane sa pri mentálne obmedzenej časti obyvateľstva (hlavne mladšie ročníky) darí zasiať nenávisť k fosílnym palivám, ktoré EU nakupuje hlavne z Ruska. Vytvára sa tu dojem, že ich používanie priamo dotuje vojenské operácie na Ukrajine. Prostoduché obyvateľstvo pod vedením jednoduchých čelných predstaviteľov (všade majú nejakú tú svoju Veroniku) je presvedčované o blahodarnom vplyve na za hraničnú politiku, ak budete nosiť doma hrubé ponožky a sveter. Je mi až zle z toho, že píšem tieto riadky, ktoré by boli ešte pred nedávnom nemysliteľné a ich autora by okamžite odsúdili na dôsledné psychiatrické sledovanie. Dnes je to bežná realita.

Začína sa tlačiť grendealová téma znižovania spotreby mäsa, nenápadne sa podsúvajú možnosti konzumácie umelo vytvoreného mäsa, vyrobeného z rakovinotvornej sóje, alebo konzumácia hmyzu. Našu generáciu zvyknutú na klobásy a slaninu to už asi nenaučia, ale pribúda dosť naivných mladých ťulpasov, ktorí sú presvedčení, že tým zachránia planétu a ukončia vojnu. Dosť ťažko sa dá vysvetliť, že tri krát drahší bridlicový plyn dovezený z veľkej diaľky tými najneekologickejšími dopravnými prostriedkami sa svete, je výhra nad ekologickým a lacným plynom z východu. Ale ak k tomu prirátame bonus v podobe boja proti Rusku, tak aj vymletá Gréta musí držať hubu.

Je priam signifikantné, že sa účastníci nezmyselných kongresov zlietavajú na miesta konania súkromnými tryskáčmi, ktoré majú spotrebu rádovo v tisíckach litrov kerozínu na hodinu letu, aby tam jalovo trepali o tom, že by sa mala obmedziť závislosť na fosílnych palivách. Tiež obmedziť mobilita v súvislosti so spaľovacími motormi. Mocní tohto sveta majú už dlhodobo plné ústa obmedzovania, ktoré pre nich samých nikdy neplatilo a nikdy platiť nebude.

Padajú všetky zábrany, padajú všetky istoty. Na príklade tzv. „zmrazovania“ majetku ruských podnikateľov je vidieť, že nikde na svete si so svojim majetkom nemôžete byť istý. Táto vyložená krádež, mnohokrát na štátnej úrovni, je dôkazom, že sa spoločnosť posúva svižným krokom do doby kamennej kde vyhrával ten, kto bol fyzicky silnejší, alebo mal väčší kyjak. Švajčiarske banky, ktoré sú rokmi živené, či už zo židovských majetkov, alebo z krvavých nacistických peňazí, odsunuli nabok aj svoju preslávenú finančnú anonymitu čo sa týka Ruska. Oligarchovia sa v Európe už necítia bezpečne, svoje jachty preparkovali do Turecka a do krajín Blízkeho východu. Svet sa mení.

Dolár utrpel straty z ktorých sa už nepozviecha. Ako celosvetová zúčtovacia a rezervná mena stratil svoje dominantné postavenie. Nakoľko sa európske a americké banky pre zvyšok sveta stali nedôveryhodnými, tak kde budú ukladať svoje aktíva tí, ktorí nechcú o ne prísť?

To, že Izrael, odveký spojenec SŠA, začal obchodovať s rubľami a juanmi niečo už len napovedá. Výrazný odklon cítiť aj z Arabského poloostrova, čo bola donedávna istota amerických supov.

Ďalšou výhodou medializovania konfliktu na Ukrajine je nenápadné pokračovanie v prípravách na nekompromisný diktát zo strany nikým nevoleného WHO. To sa v mene svojich majiteľov, snaží cez nastolenie globálnych pravidiel teroru, uzurpovať si hlavné slovo pri rozhodovaní o ľudských právach a slobodách. Pod zámienkou boja proti tzv. nenávistným prejavom sa chystajú zákony, ktoré vo veľkej miere obmedzia základné ústavné práva občanov tzv. demokratického sveta. Pripravuje sa zákon a cenzúre politicky nežiadúcich názorov.

Upozornila na to europoslankyňa Christine Anderson vo svojom prehlásení. Podľa jej vyjadrenia vznikla na pôde EU parlamentu skupina, ktorá pripravuje podklady pre zmluvy s členskými štátmi a WHO, kde by WHO prevzalo výkonnú moc na obyvateľstvom týchto štátov a to bez akéhokoľvek zasahovania národných vlád, či parlamentov. Teda demokraticky nelegitimizovaný orgán, v ktorom si posty kupujú svetoví oligarchovia ako v supermarkete, by mal možnosť bez akéhokoľvek iného zasahovania rozhodovať o pandémii (aj vymyslenej), aby vzápätí mohol okamžite prevziať kontrolu nad akoukoľvek krajinou. Pritom žiaden občan dotknutého štátu nemá žiaden relevantný vzťah s WHO!!! Zvykli sme si, že o nás rozhoduje nejaký úradník z EU a teraz bude o našich životoch rozhodovať súkromná firma??? Čo na tom, že je to protiústavné? Po kolaborantskej zmluve so SŠA sa na nás valí ešte väčšie nebezpečenstvo.

Tu sa musí už aj najväčším skeptikom rozsvietiť v hlave. Ibaže by tam mali čiernu dieru. Spomínate si na „konšpiračné“ teórie o zákaze vychádzania a o preukazovaní sa nejakým modrým lajstrom, či neskôr QR kódom? Vníma to niekto dnes ako konšpiráciu? Nie, len ako našu nedobrovoľnú históriu. Konšpirácia o povinnom očkovaní tiež ešte neušla celú svoju cestu. Nebude to len ďalšia naplnená teória o celosvetovej vláde a globálnom otroctve? Sledujte túto europoslankyňu na jej webe, dozviete sa viac.

Medzitým naša TASR uviedla: Nenávistné prejavy a iný nezákonný obsah na internete bude musieť byť v Európskej únii v budúcnosti odstraňovaný rýchlejšie. Vyjednávači Európskeho parlamentu a 27 členských štátov sa v noci na sobotu v Bruseli dohodli na zákone o digitálnych službách (DSA), ktorý má zabezpečiť prísnejšiu reguláciu online platforiem a väčšiu ochranu spotrebiteľov. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová hovorila o historickej dohode.

Historická dohoda samozrejme nehovorí o nejakej definícii iného nezákonného prejavu, ani o tom kto to bude posudzovať. Návštevníkom sociálnych sietí nemusím zdĺhavo vysvetľovať, kto bude obsah posudzovať a kto ho bude odstraňovať. Našou jedinou možnosťou je dostať sa mimo týchto kontrolovaných sietí, najlepšie mimo celého systému. A keď už budeme rozbehnutí, tak aj mimo tejto skorumpovanej a prehnitej EU.

Peknú nedeľu vám praje

Váš

Juraj