Bezzubý blog 02/22

Zdravím vás milí priatelia!

Marec, mesiac knihy nám pozvoľna skončil. Obávam sa, že knihám sa posledné týždne nikto nejako zvlášť nevenoval, všetci boli fokusovaný na dianie situované východne od nás a dôsledky z toho pre nás plynúce. Ja som nadôvažok dokončil trhacie turné pri ktorom som sa rozlúčil so siedmimi rozkývanými statočnými, ktorí ma opustili rukou inak veľmi šikovného dentistu. Teraz pri písaní tohto blogu vyplachujem so šalviou a spomínam na časy, keď som jedával tuhú stravu a rozlišoval medzi bolesťami skutočnými a fantómovými…

Úvodom mi dovoľte poďakovať všetkým priateľom, ktorí postrehli, že sa nám objavil nový kvartál a poslali svoju podporu formou daru. Aj keď videá teraz z pochopiteľných dôvodov neprichádzajú do úvahy, tak sa neustále snažím (s narastajúcou hrôzou) sledovať udalosti, ktoré sa nás bytostne dotýkajú.

Kanál na Telegrame má už 2,4k sledujúcich, čo je za týždeň krásny výsledok. Mnohí ma urgujete, aby som spustil možnosť komentovania. Zatiaľ vás musím sklamať. Nemám kapacitu, aby som kontroloval nevhodné komentáre a špeciálne na Telegrame je situácia, že ak sa nekontrolovateľne komentuje, tak sa to potom zvrhne. Identické statusy uverejňujem aj na FB, kde sa komentovať dá, často aj na VK a TW, kde je to tiež možné. Okrem toho sú moje statusy často zdieľané inými kanálmi na Telegrame, kde sa dá komentovať bez problémov. Nevylučujem do budúcna sprístupnenie tejto možnosti, ale zatiaľ nad ňou neuvažujem.

V piatok sa nám podarilo prežiť deň bláznov, alebo deň vtákov, podľa toho, kto k čomu inklinuje. Pripomenuli sme si prvé výročie druhej psychopatickej vlády pod velením psychiatrických pacientov a náboženských fanatikov. Okrem toho bol dočasne poverený prezident uvedený do siene policajnej slávy. Všetkým je nám jasné, že aj táto jeho „definitíva“ nie je časovo neobmedzená. Ale to čo bude, nepríde samo, budeme sa musieť pričiniť viacerí. Toto sú všetko udalosti, ktoré sme mohli pri takomto samovražednom nastavení vládnej moci očakávať. Ale predsa len tu máme čerešničku na prvoaprílovej torte, ktorá zrejme bude bolieť najviac. A bohužiaľ zas tých najzraniteľnejších.

Z hrôzou som si prečítal správu, že štátom vlastnená (!) a štátom riadená (!!!) zdravotná poisťovňa

nemá doteraz podpísanú dohodu s lekármi – poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.

Médiami prebehla správa, že pacientom tejto poisťovne budú poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Všetko ostatné, za čo si dlhé roky pracujúci odvádzali zdravotné odvody (teda si to fakticky predplatili) sa bude riešiť platbou v hotovosti. Čiže čistá štátna lúpežv priamom prenose.

Preto sa oprávnene pýtam:

  • Kto dopustil takýto stav?
  • Kto bude zodpovedný za poškodenie zdravia tých, ktorí si nebudú môcť zaplatiť okamžite zdravotnú starostlivosť?
  • Nie je to prípad všeobecného ohrozenia, ktorý by mal vyšetrovať OČTK? A okamžite vyvodiť dôsledky?
  • Je vôbec niekto zodpovedný, kto sa tejto agende plánovite venuje, alebo sú len všetci provládni tajtrlíci zamestnaní tým, že kade-tade vylepujú modrožlté bikolóry?

Žiadam mená, funkcie a väzbu s následným vyšetrovaním tohto evidentne závažného trestného činu. Tu nám asi nepomôže citlivo vnímať, že bambino?

Ja viem, že prostriedkov nemá štát v rezorte zdravotníctva nazvyš, bodaj by mal, keď ich vyplytval na bezdôvodné plošné testovanie, čomu sa úprimne čudoval celý svet. Okrem toho, nakúpil vakcíny, ktoré už nikto nechce a potom ich daruje, alebo znehodnotí. Kupuje si médiá za milióny, aby zakryli tuto do neba volajúcu zlodejinu! Potom je jasné, že špajza je prázdna!

Ale nie až taká prázdna, aby sa tam niečo nenašlo na nákup zbraní. Okrem toho, že platíme za neexistujúce americké stíhačky, nakupuje sa aj iný vojenský materiál. Napríklad americký minister vojny Jaroslav tvrdí, že peniaze nám treba teraz na nákup fínskych transportérov 8×8.

A nakoniec je to správne, veď naši dôchodcovia majú astronomické dôchodky, oni si môžu všetko u lekárov platiť cash! Preto nám ostávajú plné komnaty peňazí, ktorými môžeme zachrániť celý svet! Tak prečo by sme to neurobili? No, možno celý svet nie, ale postačí ak zachránime nášho východného suseda. Ukrajinci majú na Slovensku bezplatnú zdravotnú starostlivosť! Aj keď si žiadne poistenie pochopiteľne neplatili!!! Exposlanec Mihál tvrdí, že ošetrenie budú mať nielen základné, ale aj plné, ak požiadali o azyl. Starostlivosť im prepláca Slovenská republika, konkrétne Ministerstvo vnútra. Zbedačený slovenský národ ďakuje…

Tak pre cudzích máme, ale pre našich, ktorí svojou prácou tu vybudovali všetko okolo nás (to čo sa ešte nestihlo rozkradnúť) tak nič? A čo vy poistenci štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ste v absolútnom kľude? Pokiaľ ma pamäť neklame, tak toto nie je prvý raz, tento navlas identický problém sa už opakoval aj v minulosti. Nie je načase zistiť, ktoré ryby tam smrdia po hlave?

Sme naozaj odsúdení zachraňovať migrantov (naschvál nepíšem utečencov) z východu, pokiaľ nám tu budú zomierať naši otcovia a mamy na dôsledky diletantizmu, servility a nenažranosti súčasnej verchušky? Prečo neprispejú svojim krajanom aj ukrajinskí oligarchovia?

Desať z nich vlastní viac majetku ako vyprodukuje v čistom Slovensko za celý rok. Ako konkrétne pomáhajú svojim spoluobčanom? Ich majetok, ktorý zodrali zo svojich krajanov, majú stále k dispozícii. Alebo im v tom bráni ich viera?

Ale aby som nebol len negatívny, je tu aj jedna dobrá správa. Znížili tresty za húlenie, čo bol výsledok dlhodobého snaženia niektorých permanentne zhúlených členov konkrétnych politických subjektov. Takže teraz, ak budete skapínať v dôsledku nedostupnosti zdravotnej starostlivosti alebo len jednoducho od zimy a hladu, dajte si práska a bude vám lepšie.

Takže je extrémne nespravodlivé tvrdiť, že vláda pre vás nič nerobí….

Zachovajte mi priazeň

Váš

Juraj

P.S.

Neviete ako je to teraz s písmenom „Z“? Mám si ho pre istotu vytrhnúť z klávesnice?

1 komentár

  1. priatel315 11. apríla 2022 at 9:27

    pekný dobrý deň pán Štubniak
    no…s tým písmenom pozor, lebo pomenovať si tento blog nadpisom v ktorom sa dvakrát toto písmeno spomína ((uf, trošku som mala problém nespomenúť ho v tejto vete)
    Ja by som vám radila, nahradiť ho písmenom H, na protest rusom, ktorí háčko v abecede ani nemajú a nevedia ho ani vysloviť, to by ste boli cool a trendy :))
    inak, teraz rozmýšľam že keby si naše Bambino vymenilo inkriminované písmeno za H, tak by jej to pasovalo ako uliate. (všímate si ako statočne sa mu vyhýbam 🙂 )
    Ale prestanem si robiť srandu. Ona nás tá sranda už prechádza všetkých a smiech už je len cez slzy a nie sú to slzy šťastia. Onehdá som posielala manžela k lekárovi, lebo sa mu priťažilo a vedela som že potrebuje lieky a neverila som mu keď mi povedal že si to bude musieť zaplatiť, lebo lekári už ošetrujú len život ohrozujúce prípady.
    Ja si príliš pripúšťam všetky tieto hrozné veci ktoré produkuje naša skvelá vláda a tak sa mi nie celkom dobre vodí. Posledná kvapka do pohára bolo odovzdanie nášho systému na ochranu vzdušného priestoru ukrajincom. Ale čo, tých prešľapov má na rováši toľko, že už nás snáď nič neprekvapí. Asi sa presťahujem do Maďarska.
    Prajem skoré zbavenie sa bolesti a nadobudnutie nových „statočných“ 🙂