Copak je to za … ???

Áno, požičal som si názov starého českého filmu z doby, keď ešte aj masová propaganda bola na akej – takej úrovni. Tam kde sa nachádzajú tri bodky si vložte také slovo, ktoré vám v tejto súvislosti napadne prvé.

Dnes ráno nás štátna vymývačka, okrem ľahko spochybniteľných správ z vojny, obšťastnila aj so šokantnou správou, že náš vojenský expert žaluje poslanca Smeru o 100 000 eurošekelov.

Nakoľko je žalobca presvedčený, že predstavitelia strany Smer, teda aj poslanec Blaha, merajú životné hodnoty „takmer výlučne peniazmi“, tak sa „domáha aj priznania náhrady nemajetkovej ujmy vo výške 100 000 eur“. Panáčikovia z výťahového hnutia OĽANO merajú svoje životné hodnoty určite nejakým bulharským metrom, veď rôzne priame zadania na tovar, alebo služby by zaplnili nejednu policu v nejednej knižnici.

„Nerobím to pre vlastné obohatenie, ale preto, aby si Ľuboš Blaha uvedomil, že krivo obviniť inú osobu zo závažného trestného činu nie je len tak a že to aj niečo stojí. Ak mi súd prizná túto alebo akúkoľvek inú sumu, venujem ju na dobročinný účel pomoci obetiam ruskej vojenskej agresie v Ukrajine,“ sľúbil minister obrany. Zrejme sľub zložil bez toho, aby pohol brvou a preto mu musíme veriť.

Nemám v úmysle rozoberať žabomyšie vojny v parlamente, najmä ak v tom čase národ krváca a na zlepšenie nám nepomôže žiadna modlitba. Len ma prepadla neodbytná myšlienka, či je práve toto ten najlepší spôsob v demokratickej spoločnosti preplnenej tzv. západnými hodnotami, ako sa má viesť politický boj.

Ak politik nezvládne svojho protivníka v politickom ringu a musí si svoje pošramotené ego liečiť pomocou súdu, tak sa jedná o veľmi slabého politika, ktorý by mal zvážiť svoje zotrvanie v politike. Inak mu ostanú len oči pre plač a výsmech občanov.

Žalovaný nelenil a zverejnil svoju trefnú odpoveď. Nakoľko má v masmédiách stopku, tak ani inú možnosť nemal. Ale pre ochranu zdravia frustrovaného národa by bolo dobré, aby si chlapci s kýblikmi takéto hry hrali výlučne na parlamentnom pieskovisku.

Za porozumenie vopred ďakujem.