Kúzelný granát

Zapredanými médiami celého sveta prebehla správa o útoku proruských separatistických síl na škôlku v Luhansku. Odhliadnuc od faktu, že aj logicky sa tu jedná o idiociu najvyššieho rangu (podobnosť s našimi médiami, alebo výstupmi našich špičkových politikov vôbec nie je náhodná) je tu jeden technický fakt na zamyslenie.

Som síce technik, ale na vojne som bol u spojárov a nie u delostrelcov. Ale napriek tomu sa mi zdá dosť čudné, že delostrelecký granát spravil dieru do budovy, dokonca poškodil aj statiku a v miestnosti sa vôbec nenašiel projektil. (Veď sa ani nenašli zvyšky lietadiel po útokoch na dvojičky a Pentagon, hoci cestovné pasy teroristov boli nájdené nepoškodené, ako z tlačiarne :-))

Vnútri sa povaľuje futbalová lopta a zavreté sklenené dvere sú bez škrabanca. Vedľajšie okno je len poškodené, aj to len jedna jeho časť, ostatné sú v celku bez poškodenia. Žeby nový koncept humanitárneho bombardovania?

To sa nenájde nikto, kto by médiám prezradil, že na miesto ich podvodu môže prísť človek a nakrútiť pravdu svojim mobilom? Oni to fakt netušia?