Akú máme historickú pamäť?

V súvislosti s aktuálnymi zahraničnopolitickými udalosťami, ktoré sa nedejú len na východ od nás, ale hlavne na západ, som si tak sám pre seba zauvažoval:

Prečo Nemci neposielajú na Ukrajinu svoje zbrane? Veď sa jedná o skvelý kšeft! Poslali len nemocnicu , čo sa dá považovať za humanitárnu pomoc a proti takejto pomoci nikto na svete nič namietať nebude. Je to strachom o dodávky plynu, ktoré majú v budúcnosti prúdiť plynovodom Nord stream 2? Okrem toho zakázali britským lietadlám voziacim zbrane prelet nad svojim územím, aby ani takýmto spôsobom nespolupracovali na rozpútavaní ozbrojeného konfliktu namiereného proti Rusku. (To by Dzurinda s Miklošom, na rukách ktorých je krv stoviek srbských civilistov, nikdy nepochopili)

Myslím, že toto nebude ten pravý dôvod.

Nemci sú zrejme národ s historickou pamäťou. Aj keď o tom nehovoria, nikdy nezabudnú na potupnú porážku a následné víťazné defilé sovietskych vojsk v Berlíne v roku 1945.

Briti to asi pochopia až po vojenskej prehliadke ruských vojsk pre Buckinghamským palácom, len im treba dať čas. Podobne ako hlavným svetovým vojnovým štváčom spoza Atlantiku. Aj oni asi musia na vlastnej koži a na vlastnom území zažiť ako vyzerá taká paráda. A vtip, že koľko bude stáť hamburger na Manhattane v roku 2025 už nebude vtipom, ale realitou. (3rbl)

A kde sa podela naša národná pamäť? Už sme zabudli, kto krvácal kvôli Slovákom pod Duklou? A teraz bez akéhokoľvek vonkajšieho ohrozenia sa ideme zaliečať úhlavnému nepriateľovi nášho osloboditeľa s tým, že mu dáme k dispozícii všetko, čo je len naše?

Neviem ako vám, ale paralela súčasného Slovenska s vojnovým Slovenským štátom je čoraz zrejmejšia. Agresor sa síce zmenil, ale jeho postupy a ciele ostali rovnaké. A tiež ho nebudeme môcť sami z našej domoviny vyhnať. Opäť budeme musieť čakať na pomoc z východu. A ak príde, bude nás to stáť veľmi veľa.

Ak sa nedokážeme poučiť z histórie, tak ju budeme musieť donekonečna opakovať.

Ako Vám chutila táto jednohubka? Neodchádzajte, pozrite si aj ďalšie moje krátke útvary. Aj tie staršie na svojej aktuálnosti nič nestratili.

1 komentár

  1. priatel411 6. februára 2022 at 11:39

    K TOMUTO NIE JE CO DODAT. Skoda ,ze vojna uz nebude konvencna ,ale v pripade prhravania tej ,ci onej strany ,uz nuklearna. Nebudem mat tu cest si vsetky ruske veci co mam doma vratane helmy obliec na seba a postavit sa bok po boku k ruskemu bratovi.