Opäť sme jedničky!

Ešte v minulom storočí, napriek pokroku v myslení ľudí, panovala vo vzorovej demokratickej krajine za Atlantikom, segregácia afroamerického obyvateľstva. A to v rôznych sférach spoločenského a verejného života.

Segregácia neutíchala ani tesne po druhej svetovej vojne, hoci v nej tiekla krv bielych i čiernych. To, že sa jedná o škodlivú politiku si americká spoločnosť uvedomila až neskôr a v súčasnej dobe môžeme pozorovať až opačný extrém.

Segregácia farebného obyvateľstva bola zrejmá aj v doprave, kde mali segregovaní daňoví poplatníci napríklad vyhradené zadné sedadlá v autobusoch. Ale preprava autobusmi im nebola odopretá.

Naša skvelá vláda v mesiášskom záchvate riešenia tzv. pandemickej situácie vydala nariadenie, že zdraví občania, ktorí odmietli experimentálnu génovú terapiu (alebo prekonali ochorenie posledných 180 dní) sú rizikom pre zaočkovaných a preto im bude odopretá možnosť používať verejnú dopravu.

V segregácii sme tým ďaleko predstihli USA s ich pravidlami spred cca 80 rokmi. Americkí vládni politici umožňovali jazdiť dopravou všetkým, len im určili ich miesto v dopravnom prostriedku.

Ale naša vláda dotiahla segregáciu obyvateľstva do dokonalosti a obmedzila právo využívať dopravu zdravým ľuďom.

Ďakujeme, že tak bojujete za naše bezpečie!

1 komentár

  1. priatel315 11. januára 2022 at 16:33

    a ja navyše nerozumiem tomu, prečo nikto neprotestuje. to nás, tých neočkovaných a neprekonaných zostalo tak málo, že nemáme ani silu ani chuť aspoň protestovať? asi by sa tým nič nezmenilo, ale aspoň ukázať nesúhlas. a keď sa rozprávam s neočkovanými kolegami, (ale prekonanými) tak vraj vôbec nevnímajú že by niekam, alebo niečo nesmeli. zabúdajú na to, že táto slobodná vôľa im za pár mesiacov skončí? je to naozaj možné že by mysleli, resp. nemysleli dopredu? až takto klesla mentalita tohto národa? keď sa im to snažím aspoň pripomenúť, pripadám si ako keby som stála oproti stene a čakala že so mnou nadviaže kontakt, a možno by po toľkom brblaní a poukazovaní na absurdnosť tejto situácie hádam aspoň opadla, ale ľudia okolo mňa sú hluchí…a asi blbí 🙁 … to ma nesmierne mrzí…