Homo idioticus?

Jediní majitelia pravdy bývajú skoro vždy postavičky s nízkou úrovňou poznania, taktu, ale aj preukázateľnej slabšej mozgovej činnosti. V normálnej spoločnosti im býva umožnený pobyt v profesionálne vybavených zariadeniach, kde sa o ich fóbie starajú špeciálne vyškolení špecialisti, najmä z odboru psychiatrie.

Na našom drahom Slovensku sa svet točí inak. Normálnu spoločnosť sme tu už roky nezaznamenali. Preto už nikomu nie je divné, že sa postavičky s takouto a podobnou DNA začali zgrupovať v rôznych skupinách, nazývaných politické strany. Táto skutočnosť nie je až taká alarmujúca, keďže podobné prípady môžeme niekedy pozorovať naprieč celým politickým spektrom.

Alarmujúce je, že títo vyšinutí jedinci dostali mandát (a to v súlade so zákonom na platných demokratických princípoch!) od podobne postihnutých fanúšikov. A nakoľko sa dá s istotou tvrdiť, že väčšina obyvateľstva podľahla takýmto a podobným diagnózam, alebo sa o svoju budúcnosť nezaujíma, tak nám tieto chodiace diagnózy dnes vládnu.

A vládnu tak ako vedia. Lebo oni inak nevedia.

Ako Vám chutila táto jednohubka? Neodchádzajte, pozrite si aj ďalšie moje krátke útvary. Aj tie staršie na svojej aktuálnosti nič nestratili.

1 komentár

  1. priatel104 11. septembra 2021 at 11:28

    Nejhorší na tom je, že už i pedagogický sbor učí tyto nesmysli našim vnoučatům. Kdysi Sibyla prorokovala, že živý budou závidět mrtvým. Jsem rád, že se toho už nedožiji.