Geografická rošáda.

(fikcia)

Predstavte si takúto fikciu. Vojská Ruskej federácie z nejakých nepochopiteľných dôvodov obsadia Mexiko a 20 rokov sa tam snažia poraziť výrobcov a distribútorov drog. Táto operácia, do ktorej zatiahnu aj nič netušiace vazalské štáty, stojí veľmi veľa rubľov a tiež veľmi veľa životov.

Nedarí sa im, ani po 20 rokoch nič nedokázali. Drogy sa vyrábajú ďalej a nedá sa s tým nič robiť. Sklamaní sa rozhodnú túto misiu opustiť bez ohľadu na následky, čo sa stane s Mexikom a susediacimi krajinami. Utekajú tak rýchlo, že tam zanechajú napospas kartelom mnoho svojich spojencov aj mnoho domáceho obyvateľstva, ktoré 20 rokov zneužívali. V podstate ich obetujú, lebo kartely sa s kolaborantami vyrovnávajú len jedným spôsobom.

Okrem iného, kartelom zanechajú modernú výzbroj v hodnote svojho asi dvojročného rozpočtu na zbrojenie!!! Môžu byť takto vyzbrojené kartely bezpečnostným rizikom pre okolité krajiny?

Tak vážení a teraz si to skúste prehodiť na druhý koniec sveta.

Zaujímavá rošáda, že?

Ako Vám chutila táto jednohubka? Neodchádzajte, pozrite si aj ďalšie moje krátke útvary. Aj tie staršie na svojej aktuálnosti nič nestratili.