Vskutku naivné, či len servilné?

Súbor Radošinského Naivného Divadla si vážim hlavne kvôli ich profesionálnej tvorbe. Nerátam sa medzi ich skalných fanúšikov, ale niekoľko predstavení som zažil a tiež som podpísaný asi na 2-3 vydaných CD tituloch. S niektorými protagonistami sa poznám osobne, musím jednoznačne konštatovať, že tento diskriminačný akt som od divadla nečakal.

Radošinské naivné divadlo umožní od septembra 2021 vstup na svoje predstavenia na domácej scéne v RND na Záhradníckej 95 v Bratislave len plne zaočkovaným divákom, ktorí sa pred vstupom preukážu dokladom o kompletnom zaočkovaní, certifikátom v digitálnej alebo papierovej forme.
Ďakujeme za porozumenie.“

Vo všeobecnosti mám o niektorých „umelcoch“ svoj názor a zastávam stanovisko, že nemožno ospravedlňovať ich servilitu s vládnym apartheidom tým, že inak by nemali čo do úst.

Dôkazom je aj super rýchla zmena rétoriky, keď iniciátor/i tejto diskriminačnej myšlienky zistil/i, aká je odozva v spoločnosti.

„Radošinské naivné divadlo na základe reakcií časti verejnosti, ktoré sme absolútne neočakávali, prehodnotilo svoje rozhodnutie tak, že pokiaľ bude Bratislava v zelenej zóne, umožní vstup na svoje predstavenia v RND na Záhradníckej 95 pre kategóriu „Základ“ – t. j. pre všetky osoby bez ohľadu na ich prípadné očkovanie, negatívny výsledok testovania či prekonanie ochorenia.“

Tento incident by mohol slúžiť ako odstrašujúci príklad nielen pre umelecké súbory, ale aj pre subjekty podnikajúce v oblasti obchodu a služieb, nech už budeme v akejkoľvek vymyslenej zóne.

Ako Vám chutila táto jednohubka? Neodchádzajte, pozrite si aj ďalšie moje krátke útvary. Aj tie staršie na svojej aktuálnosti nič nestratili.